עדיין קיץ וחם מידי להתרוצץ בגינת הכלבים. אין כמו נשנוש קונג קפוא לשובב את הגוף והנפש של כלב. ואם אפשר, כזה שמתעסקים איתו המון זמן.

 

נעים להכיר: קונג קפוא

הקונספט בטח לא חדש לכם, אתם וודאי מכירים את הקונג, אותו צעצוע גומי חלול ואדום  שאפשר למלא בכל טוב, לדחוף למקפיא ולהוציא בשעת הצורך לשעה של שקט. 

יש עוד סוגים ועוד צבעים, אבל הקונג האדום הקלאסי עדיין שולט ובו אנחנו משתמשים לרוב 

 

בכתבה זו נלמד אתכם איך להכין קונג מושלם.

 

אנחנו מציעים לקנות כמה, כך תוכלו להכין כמה יחד ולשלוף אחד אחד לפי הצורך. 

 

קונג הוא דבר עמיד מאוד. הוא עשוי גומי עבה ומיועד לעמוד בלעיסות של הכלב הנמרץ ביותר. 

למרות שהקונג מתוכנן לזה, חובתכם לבדוק מדי פעם שהוא לא מתבלה. 

הקונג מראה סימני עייפות? זרקו אותו וקנו חדש.

"<yoastmark

הכינותי מראש

בשביל להכין את הקונג הקפוא המושלם תצטרכו את הציוד המתאים:

  • קונג אחד או יותר (אידאלי בין שלושה לחמישה קונגים פר כלב. כן, קראתם נכון)
  • לקקן קטנטן (מרית) סיליקון. הקטן ביותר שתוכלו למצוא, עם ידית ארוכה. יש באתרים בחו”ל במחירים מצחיקים (חפשו mini silicone scraper או mini silicone spatula) כדי שתוכלו להגיע לפינות. אתם יכולים גם להשתמש באצבע, אבל לדעתנו להימנע מהלכלוך שווה את המאמץ
  • תבנית של מאפינס כדי להעמיד את הקונגים שלא יזוזו

 

וכמובן, מצרכים.

אומנות הכנת הקונג המושלם

  • איספו, שטפו וסתמו

אספו את כל הקונגים, השרו אותם לכמה דקות במי סבון חמימים לריכוך שאריות שנדבקו. לאחר ההשריה, קחו מברשת שיניים ישנה או מברשת אחרת ייעודית ונקו אותם ניקיון יסודי. במיוחד את החור הקטן, שם יש נטיה להצטברות ליכלוך.

"<yoastmark

לאחר שסיימתם לשפשף, שטפו במים נקיים והניחו לייבוש. אין להניח לייבוש בשמש, השמש מייבשת את הגומי ומקצרת את חייו.

 

אחרי שהקונגים התייבשו לחלוטין, נסתום את החור. 

נעמיד אותם על משטח כאשר החור הגדול פונה כלפי מטה. נשתמש בלקקן הקטן שלנו להוציא כמות מתאימה של חמאת בוטנים (טבעית, ללא חומרים משמרים, ללא צבעי מאכל ובלי חתיכות) מהצנצנת ונסתום את החור בשכבה עבה. 

אחרי שסיימנו לסתום את כל הקונגים, נסדר אותם בתבנית המאפינס עם חמאת הבוטנים למעלה, ונעביר למקפיא למינימום שעתיים. אחרי שעתיים, יהיו לנו קונגים סגורים בחותם קפוא ויציב.

 

עכשיו אפשר להתחיל למלא אותם בכל טוב.

 

  • הנמרחים

    • חמאת בוטנים
    • יוגורט 
    • שמן קוקוס (יש להניח לחצי שעה במקרר לפני השימוש בקיץ משום שיהיה נוזלי בטמפרטורת החדר)

הנמרחים: חמאת בוטנים, יוגורט, שמן קוקוס

נבחר אחד מהרשימה למעלה. נשתמש בלקקן שלנו לפזר שכבה עבה ואחידה על כל החלק הפנימי של הקונג. לאחר מכן נחזיר לתבנית המאפינס, הפעם הפוך, כשהחור הקטן שסתמנו בחמאת בוטנים כלפי מטה.

 

  • המתוקים

    • בננה
    • תפוח
    • אוכמניות

המתוקים:בננה, תפוח, אוכמניות

אנחנו עובדים מהסוף להתחלה. לכן, נשים את הדברים השווים קודם. פרוסות בננה, כמה אוכמניות וכמה חתיכות תפוח. מספיק כדי למלא את הצלע הראשונה.

 

  • המזינים

    • חטיפים בריאים
    • אוכל יבש מאיכות מעולה
    • חתיכות נקניקיה

המזינים: חטיפים בריאים, אוכל יבש מאיכות מעולה, חתיכות נקניקיה

קצת שומן וקלוריות המעניקים תחושת שובע (לא לשכוח לקחת בחשבון בסך הקלוריות היומי). חטיפים בריאים כמו חטיפי אלפא ספיריט, עם 85% בשר הם בגודל מושלם.

קצת אוכל יבש מהמזון הרגיל של הכלבים ולפעמים קצת חתיכות נקניקיה (חתוכות לאורך, לא לטבעות על מנת להימנע מסכנת חנק). 

כל אלה ימלאו את הצלע השניה של הקונג.

 

  • הבריאים

    • גזר
    • ברוקולי
    • מלפפון

הבריאים: גזר, ברוקולי, מלפפון

את הצלע השלישית של הקונג נמלא בחתיכות של ירקות.

 

  • המאגד

  • ציר עצמות או מים

המאגד: ציר עצמות

את כל הטוב הזה נאחד עם ציר או מים, מה שזמין לכם.

 

פרו טיפ: כדאי להניח את מגש המאפינס עם הקונגים במקפיא ואז למזוג. זה דורש כלי מזיגה קטן וכמה סבבים, אבל זה ימנע קטסטרופות בדרך למקפיא.

 

כדאי להשאיר את הקונגים במקפיא עד למחרת על מנת להבטיח שיקפאו היטב. 

 

אפשר גם

עוף מבושל חתוך, ביצה קשה, בטטה, מזון רטוב לכלבים וכל מה שהכלב שלכם אוהב.

ואם אין לכם זמן להנדס קונג לתפארת, אפשר לערבב את כופתיות המזון היבש של הכלב או את כופתיות החטיף האיכותי עם חמאת בוטנים וליצור עיסה אותה ניתן בקלות לדחוף לקונג ואחכ להקפיא.

 

וזהו, זוהי אומנות הכנת הקונג.

 

והנה משי (והקונג)

משי והקונג האדום

 

 

 

משי והקונג הסגול